ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În ultimele 24 de ore, salvatorii și pompierii au realizat peste 50 de intervenții

08:51 | 24.03.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 24 mar. /MOLDPRES/. Salvatorii și pompierii au realizat peste 50 de intervenții în ultimele 24 de ore în sudul și centrul țării. În prezent, continuă să activeze celulele de criză pentru a acumula informațiile operative și a acționa eficient în procesul de lichidare a consecințelor ninsorilor, relatează MOLDPRES.

Potrivit datelor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, în seara zilei de ieri, mai multe echipe de salvatori și pompieri, polițiști de patrulare și carabinieri au parcurs și monitorizat mai multe trasee din țară pentru a preveni situațiile de risc și a debloca mijloacele de transport în caz de necesitate. Înainte de a porni în teren, echipele de intervenție și salvare au fost instruite de către ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan. Ulterior, au fost create zece grupuri mobile mixte de intervenție, dotate cu tehnică cu capacitate sporită de intervenție, care s-au deplasat pe traseele: Chișinău – Călărași –Ungheni; Chișinău - Anenii Noi – Troița Nouă; Anenii Noi – Zlotievca – Constantinovca – Pervomaisc – Căinari; Chișinău – Aneni Noi – Bender; Chișinău - Bălți (M-14); Ștefan Vodă – Tudora - Palanca; Chișinău-Leușeni; Cricova – Criuleni și Criuleni - Bălțata.

La fel, în raionul Căușeni s-au creat grupuri mixte pentru monitorizarea traseelor: Căușeni - Hagimus – Chircăieștii Noi și drumul de ocolire a orașului Căușeni, dar și Căușeni – raionul Anenii Noi (satul Troița Nouă). Aceste echipe activează în regim non-stop până la diminuarea situației.

Conform Ministerului Apărării, militarii Armatei Naţionale au deblocat 33 de maşini de mare tonaj şi au scos din nămeţi 35 de persoane pe traseele Bălţi - Ţiganca, Condriţa-Leuşeni, Chişinău-Cricova şi drumul naţional M14. Militarii Regimentului Rachete Antiaeriene şi Bazei militare de instruire a Armatei Naţionale au monitorizat și drumul Bulboaca - Criuleni - Dubăsari.   

În seara zilei de ieri, un accident rutier cu implicarea a două microbuze şi două autoturisme s-a produs lângă localitatea Ştefan Vodă spre Tudora. Patru persoane, printre care un copil, au fost rănite. Militarii Batalionului 4 antiaerian au intervenit pentru descarcerarea şi transportarea victimelor la spitalul din Ştefan Vodă.

Potrivit Poliției de Frontieră, toate punctele de trecere situate atât la frontiera cu Ucraina, cât și cu România, activează în regim normal. Condițiile meteo nu au influențat activitatea acestora. Totodată, efectivul Poliției de Frontieră a acționat la deszăpezirea căilor de acces spre frontieră și în continuare va interveni prompt în cazul apariției situațiilor imprevizibile.

Astăzi a expirat Codul Galben de ninsori puternice și lapoviță, emis de către Serviciul Hidrometeorologic de Stat. În următoarele zile, vremea se încălzește. Pe alocuri vor cădea ninsori.

(Reporter A. Ciobanu, editor A. Răileanu)

img18002381

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!