ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Tineri din UTA Gagauz-Yeri au învăţat cum să lanseze un ONG

14:35 | 26.03.2018 Categorie: Regiuni

Chişinău, 26 mar. /MOLDPRES/. Mai mulţi tineri din UTA Gagauz-Yeri au fost instruiţi pe parcursul săptămânii trecute de experţi europeni cum să creeze şi să pornească activitatea unei organizaţii neguvernamentale, transmite MOLDPRES.

Dezbaterile au fost susţinute de Centrul „Pro Europa” din Comrat, în parteneriat cu Fundaţia slovacă „People în Need” (oameni în nevoie) şi Guvernul Slovaciei prin programul Asistenţa Slovacă pentru Dezvoltare (Slovak Aid). Pe lângă sprijin metodologic, partenerii europeni  au promis şi suport financiar tinerilor din autonomie care vor dori să lanseze ONG-uri.

„Tinerii care au fost instruiţi vor avea tot concursul nostru în procesul de creare a noilor organizaţii neguvernamentale. Îi vom ajuta să arendeze oficii şi să procure echipamentul tehnic necesar, ca organizaţiile să-şi poată lua startul”, a spus Liudmila Mitioglo, directorul Centrului „Pro Europa” din Comrat, citată de gagauzinfo.md.

La rândul său, Brano Tichy, director executiv al organizaţiei „People în Need”, a menţionat că mai întâi de toate tinerii trebuie să înţeleagă ce este un ONG, care este folosul acestuia şi cum trebuie direcţionat potenţialul tinerilor pentru soluţionarea problemelor din societate. „Tinerii pot fi utili pentru societate nu doar la Comrat, ci şi în toată R. Moldova. În UTA Gagauz-Yeri am întâlnit tineri activi, cu iniţiativă şi plini de idei interesante”, a subliniat expertul slovac.

„Am luat cunoştinţe noi şi interesante. După această instruire planific să deschid o organizaţie pentru protecţia drepturilor copilului”, a precizat Mariana Hurciuc, studentă din Comrat.

Instruirea din UTA Gagauz-Yeri face parte din Proiectul „Formarea potenţialului şi renovarea societăţii civile din R. Moldova”, implementat de „People în Need”, Centrul „Pro Europa”, finanţat în cadrul programului GaMCon susţinut de Uniunea Europeană şi Slovak Aid.

(Reporter L. Grubîi, editor L. Alcază)

img18002420

img18002420

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!