ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

ANRE a stabilit prețuri plafon la benzină și motorină mai mari decât cele anterioare

13:47 | 03.04.2018 Categorie: Economie

Chişinău, 3 apr. /MOLDPRES/. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a stabilit astăzi, pentru perioada 4-17 aprilie, prețul plafon de comercializare la cea mai solicitată benzină Premium-95 la nivel de 18,48 lei pentru un litru, iar la motorină de 16,25 lei, informează MOLDPRES.

Prețul de referință la benzină pentru următoarele două săptămâni este cu 61 bani per litru mai mare decât cel anterior, iar motorina s-a scumpit cu 52 bani per litru. Noile prețuri la benzină și motorină vor intra în vigoare la miezul nopții, și vor fi în vigoare cu începere de la 4 până la 17 aprilie. Operatorii nu vor avea dreptul să comercializeze cu amănuntul carburanții la prețuri mai mari decât cele stabilite de ANRE.

Cotaţia barilului de petrol Brent s-a ridicat la mijlocul zilei de astăzi la nivelul 67.89 dolari SUA pentru un baril, în creștere cu 0.37 la sută față de prețurile la deschiderea tranzacțiilor. Prețul petrolului a scăzut brusc, după ce la 2 aprilie se apropiase de 70 dolari pe baril. Acum două săptămâni prețul a fost de 67.14 dolari SUA pentru un baril.

(Reporter V. Bercu, editor M. Jantovan) 

img18002698

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!