ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Pompierii au instalat detectoare de fum la 1000 de familii din țară

09:31 | 10.04.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 10 apr. /MOLDPRES/. Angajaţii Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) au instalat detectoare de fum la 1000 de familii din țară în cadrul Campaniei Naționale “O casă protejată, o viață salvată”, comunică MOLDPRES.

Solicitată de agenţie, ofiţerul de presă al inspectoratului nominalizat, Liliana Pușcașu, a specificat că pompierii au montat astfel de dispozitive în case din raioanele Soroca, Edineț, Căușeni, Călărași, Briceni, Florești, Ungheni, Taraclia, Comrat, Cahul și municipiul Chișinău.

“Cele mai multe persoane care au beneficiat de detectoare au fost cele cu mai mulți copii, vârstnicii, dar și bolnavii țintuiți la pat”, a spus Pușcașu.

Potrivit sursei citate, scopul campaniei lansate de Ministerul Afacerilor Interne este de a preveni incendiile și intoxicațiile cu monoxid de carbon în urma cărora au de suferit persoane.

"În următoarea perioadă pompierii vor instala detectoare în localitățile Bulboaca și Roșcani din Anenii Noi, dar și Ștefănești din raionul Ștefan Vodă", a adăugat Puşcaşu.

Campania “O casă protejată, o viață salvată”  a fost lansată la iniţiativa Partidului Democrat şi are drept scop prevenirea cazurilor de intoxicare cu produsele emanate în urma arderii.

Potrivit datelor IGSU, de la începutul anului curent, în  Republica Moldova au avut loc 31 cazuri de intoxicare cu monoxid de carbon, în urma cărora au avut de suferit 60 de persoane, inclusiv 20 de copii. Din totalul cazurilor de intoxicare, cinci s-au soldat cu decesul a 7 persoane.

(Reporter A. Zara, editor M. Jantovan)

img18002859

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!