ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Miniștrii și șefii de instituții se vor întâlni cu cetățenii în fiecare a treia zi de vineri din lună

18:15 | 18.04.2018 Categorie: Oficial

Chişinău, 18 apr. /MOLDPRES/. Guvernul a modificat mecanismul de desfăşurare a audienţei cetățenilor în teritoriu şi întâlnirilor acestora cu membri Guvernului şi funcţionarii publici din cadrul ministerelor. Modificările vin să consolideze relaţiile dintre autorităţile administraţiei publice centrale şi cetăţeni, a relatat pentru MOLDPRES Direcţia comunicare şi protocol a Executivului.

Conform noilor prevederi, a treia zi de vineri a fiecărei luni este zi de audienţă şi întâlniri în teritoriu. Orarul acestora va fi aprobat lunar de către prim-ministru, în baza propunerilor membrilor Guvernului. Totodată, vor fi prezentate rezultatele tuturor audienţelor şi întâlnirilor desfăşurate.

Reprezentanţii Guvernului în teritoriu vor putea participa la organizarea şi desfăşurarea audienţei şi întâlnirilor cu cetăţenii, până acum această responsabilitate revenea exclusiv autorităţilor publice locale.

Noul mecanism de organizare şi desfăşurare a audienţelor şi întâlnirilor în teritoriu a membrilor Guvernului a fost elaborat în contextul modificării cadrului normativ care vizează excluderea funcţiei de viceministru şi instituirii funcţiilor de secretar general de stat şi secretar de stat.

img18003127

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!