ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Agenda zilei de joi, 19 aprilie 2018

08:09 | 19.04.2018 Categorie:

1. EVENIMENTE ÎN CADRUL ȚĂRII

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, și Președintele Republicii Belarus, Alexandr Lukașenko vor efectua o vizită la Institutul de Fitotehnie „Porumbeni”.

Ora 10.30, s. Pașcani, r. Criuleni.

***

Biroul permanent al Parlamentului se va convoca în ședință.

Ora 15.00, Parlamentul Republicii Moldova.

***

Președintele Parlamentului Andrian Candu va face declarații de presă.

Ora 15.30, sala pentru conferințe de presă, Parlamentul Republicii Moldova.

***

Premierul Pavel Filip va avea o întrevedere cu președintele Republicii Belarus, Alexandr Lukaşenko, aflat într-o vizită oficială în ţara noastră.

Programul vizitei include:

ora 11.55 – Ceremonia de întâmpinare a preşedintelui Alexandr Lukaşenko de către premierul Pavel Filip

(Casa Guvernului, intrarea din Piața Marii Adunări Naționale)

***

ora 12.00 – Premierul Pavel Filip și preşedintele Alexandr Lukaşenko vor avea o  întrevedere bilaterală

(Casa Guvernului, intrarea din str. A. Pușkin, sala de ședințe, et. I)

Notă: Direcția comunicare și protocol a Guvernului va realiza imagini protocolare pe care le va pune la dispoziţia instituţiilor mass-media

***

ora 12.30 – Şedinţa în format lărgit a delegaţiilor Republicii Moldova şi Republicii Belarus

Notă: Reprezentanţii mass-media vor putea lua imagini protocolare de la şedinţă

***

ora 13.30 – Ceremonia de semnare a documentelor bilaterale în domenii de interes reciproc, între care sectorul educației, științei, justiției, energetic și social

***

ora 13.40 – Premierul Pavel Filip și preşedintele Alexandr Lukaşenko vor face declarații de presă

(Casa Guvernului, intrarea din str. A. Pușkin, et. I)

Accesul reprezentanţilor mass-media se va face în baza legitimațiilor de presă.

***

Ministerul Economiei și Infrastructurii desfășoară Forumul Economic pentru Cooperare Interregională Moldova Belarus.

Ora 8.20, Palatul Republicii, str. Maria Cebotari, 16.

***

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova și Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni, în parteneriat cu Institutul Național al Patrimoniului din România, Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” și Muzeul Național de Artă al Moldovei, organizează conferința „Patrimoniul cultural românesc – Centenar 2018”.

Ora 10.00, Muzeul Național de Artă al Moldovei.

***

Reprezentanții  Comisiei Electorale Centrale (CEC) și Centrului de Instruire Continuă în Domeniul Electoral (CICDE) vor avea o întâlnire cu reprezentanți ai autorităților administrației publice locale, ai serviciilor desconcentrate, tineri, cadre didactice, lideri de opinie din teritoriu etc., pentru a discuta despre importanța participării cetățenilor în procesul electoral, organizarea și desfășurarea alegerilor din Republica Moldova, inclusiv în contextul aprobării de către Parlament a sistemului de vot mixt, ce va fi aplicat la următoarele alegeri parlamentare.

Ora 10.00, Casa de Cultură, str. Mihalcea Hâncu 125, or. Hâncești.

***

În perioada 19-22 aprilie, la Centrul Internaţional de Expoziţii MOLDEXPO se va desfăşura ediţia a XXII-a a Salonului Internaţional de Carte pentru Copii şi Tineret. 

Deschiderea Salonului va avea loc la ora 10.00, Pavilionul 3.

Salonul va putea fi vizitat joi-sâmbătă între orele 9.00 şi 18.00, iar duminică de la 9.00 până la 16.00.

***

Departamentul Medicină Internă al Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” invită presa la conferința științifică cu genericul ”Noi abordări în managementul pacienților cu patologie cardiovasculară”.

Ora 14.00, Hotelul Radisson Blu Leogrand.  

***

Programul Novateca, implementat de IREX în Moldova cu susținerea Fundației Bill și Melinda Gates și USAID, în cooperare cu Proiectul de Competitivitate din Moldova, finanțat de USAID și Guvernul Suediei, invită reprezentanții mass-media la lansarea primului FabLab regional în sediul Bibliotecii Publice Raionale „Dimitrie Cantemir” din Ungheni.

Fabrica laborator (FabLab) este un atelier de producție la scară mică, care va fi dotat cu echipamente de producție, inclusiv cu utilaje controlate de calculator, care vor servi drept platforme de inovare și învățare aplicată, precum și drept imbold pentru dezvoltarea antreprenoriatului rural.

Ora 14.00, Biblioteca Publică Raională „Dimitrie Cantemir”, str. Mihai Eminescu 39, orașul Ungheni.

***

Compania Microinvest va inaugura oficial filiala din orașul Cahul.

Ora 14.00, bd. Republicii 15/5, orașul Cahul.

***

Va avea loc conferința de presă, susținută de candidatul PSRM la funcția de primar general al Chișinăului, Ion Ceban, cu tema: ”Viziunea privind infrastructura din municipiul Chişinău”.

Ora 11.00, str. C. Stere - M. Kogălniceanu.

***

Artistul umorist Vasile Tumuruc, invită la conferința de presă cu tema: „Medici corupți, escroci și neprofesioniști – o temă mai mult decât serioasă”.

Ora 10.00, Agenția de presă IPN, Casa Presei, str. A. Pușkin 22, of. 446.

***

La Librăria din Centru va avea loc o seară de lecturi publice și dialog cu scriitoarele Lavinia Braniște, Adina Rosetti și Alina Purcaru.

Ora 18.15, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, nr. 126.

2. OASPEȚI ȘI DELEGAȚII ÎN REPUBLICA MOLDOVA

Președintele Republicii Belarus, Alexandr Lukașenko, întreprinde, în perioada 18-19 aprilie, o vizită oficială în R. Moldova, la invitația șefului statului Igor Dodon.

(Editor M. Jantovan)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!