ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Previziuni pentru ziua de marți, 24 aprilie 2018

18:25 | 23.04.2018 Categorie:

1. EVENIMENTE ÎN CADRUL ȚĂRII

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, va participa la o lecție deschisă despre tendințele tehnologice și factorii dezvoltării accelerate, ținută de Gherman Gref, președintele „Sberbank” din Federația Rusă, care vizitează Republica Moldova la invitația șefului statului.

Ora 10.30, Palatul Republicii, str. Maria Cebotari 16.

***

Institutul Naţional de Cercetări Economice invită la lansarea unui nou număr al  publicaţiei „Tendinţe în Economia Moldovei”-“Moldovan Economic Trends” (MET).

Ora 10.00, Institutul Naţional de Cercetări Economice, sala de conferinţe, str. I. Creangă, 45, of. 303.

***

Ambasada României în Republica Moldova invită reprezentanții mass-media la evenimentul de inaugurare a grădiniței satul Gangura, raionul Ialoveni.

Ora 09.30, grădinița din satul Gangura, raionul Ialoveni.

***

Congresul Autorităților Locale din Moldova (CALM) va prezenta raportul de monitorizare „Situația democrației locale și gradul de implementare a documentelor de politici în domeniul descentralizării din Republica Moldova".

Ora 11.00, IDIS Viitorul, sala de conferințe, str. Iacob Hâncu 10/1.

***

Alianța ONG-lor active în domeniul Protecției Sociale a Copilului și Familiei (APSCF) invită reprezentanții mass-media la conferința de presă cu tema: „Lansarea celei de-a V-a ediții a Săptămânii Globale de Acțiune pentru Educație (GAWE)”, eveniment care se organizează simultan în fiecare an în țări din toată lumea.

Ora 10.00, Agenția de presă IPN, Casa Presei, str. Pușkin 22, of. 446.

***

Agenția de presă IPN și Radio Moldova invită reprezentanții mass-media la dezbaterile publice cu tema: „Vă rog să mă alegeți primar, pentru că...”, dezbateri publice cu participarea candidaților la funcția de primar general al mun. Chișinău, prima rundă, ediția a 89-a din ciclul „Dezvoltarea culturii politice în dezbateri publice”.

Ora 14.00, Agenţia de presă IPN.

***

Valeriu Munteanu, candidat la funcția de primar general al mun. Chișinău va susține o conferință de presă, cu tema: ”Transferarea Aeroportului Internațional Chișinău din proprietatea statului în proprietatea mun. Chișinău”.

Ora 11.00, Aeroportul Internațional Chișinău, zona intrare călători.

***

Fiodor Ghelici, președintele Asociației Obștești „Moldova mea” și moldovenii care au avut de suferit , invită reprezentanții mass-media la conferința de presă cu tema: „Jertfe noi. Cum ne-au vândut în Israel prin Egipt. Comerțul cu moldoveni pe plan internațional continuă”.

Ora 11.00, Agenţia de presă IPN.

***

Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu”, Biblioteca Ştiinţifică Medicală organizează o conferinţă de presă privind rezultatele Proiectului de colaborare Moldova - North Carolina Medical Library Partnership între BŞM cu 12 biblioteci medicale din Statul Carolina de Nord, SUA.

Ora 11.00, Spitalul Clinic Republican, et. 3, str. Nicolae Testemiţanu, 29.

***

În capitală se va desfășura Concertul de Gală al festivalului-concurs municipal de cântec popular pascal „Pentru Tine, Doamne”, ediția a XXII-a.

Ora 13.00, curtea Bisericii „Sf. Dumitru”, bd. Traian, 3/1.

***

Institutul de Filologie invită la Conferinţa ştiinţifică consacrată omagierii a 65 de ani de la naşterea scriitorului, publicistului, traducătorului şi editorului Ioan Mânăscurtă.

Ora 14.00, Sala Mică a AŞM, bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt nr. 1, et. II.

2. MISIUNI MOLDOVENEȘTI ÎN STRĂINĂTATE

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, participă, în perioada 23 – 27 aprilie curent, la New York, la Reuniunea de nivel înalt a Adunării Generale ONU privind construcţia păcii durabile, precum și Forumul Consiliului Economic şi Social (ECOSOC) privind finanţarea pentru dezvoltare.

(Editor A. Răileanu)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!