ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Mai multe localități au fost afectate de ploaia cu grindină

09:49 | 27.04.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 27 apr. /MOLDPRES/. Mai multe localități au fost afectate de ploaia cu grindină din această noapte, transmite MOLDPRES.

Solicitată de agenție, ofiţerul de presă al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Liliana Pușcașu, a remarcat că, ploile torențiale cu grindină și vânt puternic au fost înregistrate în localitățile Mihăileni, Boroșenii Noi, Văsileuți și Zăicani din raionul Râșcani.

„Mai mulți arbori au fost doborâți la pământ, iar salvatorii au intervenit pentru deblocarea drumurilor. În localitatea Boroșenii Noi, vântul a smuls foile de ardezie de pe unele acoperișuri, iar în localitatea Zăicani, grindina a afectat un depozit”, a spus Pușcașu.

Totodată, în seara zilei de ieri, pe alocuri, în unele localități din raioanele Râșcani și Drochia au fost înregistrate deconectări ale energiei electrice, însă pe parcursul nopții defecțiunile au fost înlăturate.

În prezent, în teritoriu, activează Comisiile pentru situații excepționale raionale, care urmează să estimeze pagubele materiale provocate.

(Reporter A. Ciobanu, editor L. Alcază)

img18003453

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!