ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Circa 240 de mii de persoane au traversat frontiera în perioada minivacanței

10:25 | 02.05.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 2 mai. /MOLDPRES/. Circa 240 de mii de persoane au traversat frontiera în perioada minivacanței, transmite MOLDPRES.

Solicitată de agenție, ofițerul de presă al Poliției de Frontieră, Raisa Novițchi, a specificat că din numărul total de traversări, aproape 119 mii au fost pe sensul de intrare în Republica Moldova, iar altele 118 mii pe sensul de ieșire.

„Din fluxul total, peste 131 de mii de persoane care au traversat frontiera sunt moldoveni și aproape 105 mii sunt cetățeni străini”, a spus Novițchi.

Sursa citată a menționat că printre cele mai tranzitate puncte de trecere în această perioadă au fost: Leușeni (44 de mii), Aeroportul Internațional Chișinău (30 de mii), Otaci (27 de mii) și Sculeni (23 de mii). „La celelalte puncte de trecere numărul traversărilor a fost mai mic de 20 de mii”, a precizat Raisa Novițchi.

În acest an, conform unei hotărâri de Guvern, angajaţii au beneficiat de o minivacanţă, în perioada 28 aprilie - 1 mai.

(Reporter A. Ciobanu, editor L. Alcază)

img18003546

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!