ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Primele zece țări s-au calificat în finala Eurovision Song Contest 2018

09:34 | 09.05.2018 Categorie: Cultură

Chişinău, 9 mai. /MOLDPRES/. Zece țări s-au calificat în prima semifinală a Concursului Eurovision Song Contest 2018, care a avut loc ieri seară la Lisabona, Portugalia. Austria, Estonia, Cipru, Lituania, Israel, Cehia, Bulgaria, Albania, Finlanda şi Irlanda vor participa la marea finală, care se va desfășura pe 12 mai în capitala Portugaliei, informează MOLDPRES.

În prima semifinală au evoluat reprezentanți din 19 țări: Belarus, Bulgaria, Lituania, Albania, Cehia, Belgia, Islanda, Azerbaidjan, Israel, Estonia, Elveția, Finlanda, Austria, Irlanda, Armenia, Cipru, Croația, Grecia și Macedonia.

Alte zece țări urmează să fie desemnate pentru marea finală în urma celei de-a doua semifinale Eurovision 2018, care va avea loc pe 10 mai, când vor evolua și reprezentanții Republicii Moldova, trupa ”DoReDos”, sub numărul 7. Alături de formația din țara noastră, pe scena de la Lisabona vor urca interpreți din România, Australia, Norvegia, Rusia, Serbia, Danemarca, San Marino, Olanda, Muntenegru, Suedia, Ungaria, Malta, Letonia, Georgia, Polonia, Slovenia și Ucraina.

Trupa ”DoReDoS” va reprezenta Republica Moldova cu piesa „My lucky day” (”Ziua mea norocoasă”) , scrisă de Filip Kirkorov.

Eurovision Song Contest este o competiție muzicală internațională, organizată de European Broadcasting Union, cea mai mare asociație a televiziunilor publice din Europa. Difuzat fără întrerupere timp de peste 60 de ani, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive și mai urmărite programe de televiziune din lume.

La ediția din anul curent a Eurovision, participă interpreți din 42 de țări.

Anul trecut, reprezentanții Republicii Moldova, membrii trupei ”SunStroke Project”, s-au clasat pe locul III la Eurovision, care avut loc la Kiev, Ucraina, cu piesa ”Hey Mamma”. Este cea mai bună performanță obținută de țara noastră la acest concurs. R. Moldova participă la această competiție din 2005. În acel an, formația ”Zdob și Zdub” s-a clasat pe locul 6.

(Reporter N. Roibu, editor A. Răileanu)

img18003765

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!