ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Funcționarii de stat vor putea beneficia de facilităţi la achiziţionarea locuinţelor, anunţă conducerea PDM

12:18 | 15.05.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 15 mai. /MOLDPRES/. În Republica Moldova va fi lansat programul Prima Casă 2. Acesta va veni cu facilităţi destinate exclusiv angajaţilor de la stat. În cadrul acestuia, autorităţile vor achita din bugetul de stat jumătate din costul locuinţelor achiziţionate de funcţionarii din structurile de stat. Anunţul a fost făcut astăzi de purtătorul de cuvânt al Partidului Democrat din Moldova /PDM/, Vitalie Gămurari, la finele şedinţei săptămânale a formaţiunii, comunică MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, statul va achita jumătate din costul locuinţelor, restul banilor, dar şi dobânzile, vor fi achitate de funcţionarii de stat.

"Prin acest program, PDM doreşte să facă tot posibilul ca un număr cât mai mare de tineri să găsească acea soluţie pentru a procura un apartament, şi este vorba în primul rând de a stimula pe cei care vor să lucreze în instituţiile statului, în sectorul public", a opinat Gămurari. 

El a specificat că toate detaliile despre conceptul programului, dar şi metoda de implementare, vor fi făcute publice în scurt timp de Ministerul Finanţelor.

La 26 martie curent, autorităţile au lansat programul guvernamental Prima Casă. Până în prezent, peste 1000 de familii tinere din întreaga ţară au depus cereri la bănci pentru a-şi achiziţiona o locuinţă.

Pentru Programul Prima Casă pot depune dosarele cetăţenii cu vârsta de până la 45 de ani, angajați oficial și care nu deţin locuinţe şi nu au alte credite ipotecare. Solicitanții își pot procura orice casă care costă cel mult un milion de lei şi trebuie să achite iniţial 10 la sută din cost.

(Reporter A. Zara, editor A. Răileanu)

img18003954

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!