ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ploile din ultimele zile au distrus aproape 300 ha de culturi agricole, vii şi livezi

10:04 | 16.05.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 16 mai. /MOLDPRES/. Ploile puternice din ultimele zile au distrus aproape 300 de hectare de culturi agricole, vii şi livezi, comunică MOLDPRES cu referire la datele Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

Liliana Pușcașu, ofiţerul de presă al inspectoratului nominalizat, a menţionat că în urma ploilor din ultimele trei zile au fost afectate mai multe terenuri agricole din raioanele Călărași și Drochia. 

“Precipitațiile cu grindină au distrus 28 hectare de livezi și 11 hectare de vii din localitatea Pârjolteni, dar și 70 ha de livezi din satul Horodiște, raionul Călărași. Au fost afectate și suprafețe din raionul Drochia, unde intemperia a distrus peste 180 ha de sfeclă de zahăr. Comisiile teritoriale pentru situații excepționale  activează în teritoriu pentru estimarea prejudiciilor materiale”, a spus Puşcaşu.

Potrivit datelor Serviciului Hidrometeorologic de Stat, pentru următoarele trei zile sunt prognozate ploi şi temperaturi maxime de +25 de grade şi minime de +13 grade Celsius. Ploile vor înceta în zilele de weekend şi temperaturile vor creşte uşor.

(Reporter A. Zara, editor M. Jantovan)

img18003998

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!