ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ziua de 1 iunie a fost declarată zi de odihnă în Republica Moldova

15:58 | 16.05.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 16 mai. /MOLDPRES/. Ziua de vineri, 1 iunie, a fost declarată zi de odihnă, potrivit unei hotărâri aprobate astăzi de Cabinetul de miniștri, transmite MOLDPRES.

Conform documentului, ziua de 1 iunie urmează a fi recuperată sâmbătă, 23 iunie.

Prin această decizie, autorităţile îşi propun să ofere părinților posibilitatea de a marca sărbătoarea împreună cu copiii. Totodată, autorii documentului susțin că adoptarea proiectului „va constitui încă un pas în direcția consolidării valorilor familiale în Republica Moldova”.

Ziua Internaţională a Ocrotirii Copiilor este marcată în R. Moldova anual la data de 1 iunie. Evenimentul este sărbătorit în conformitate cu Declaraţia Drepturilor Copilului, adoptată de Adunarea Generală a ONU în anul 1959.

(Reporter A. Ciobanu, editor M. Jantovan)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!