ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Compania care construieşte Azilul de bătrâni din Ceadâr-Lunga a fost scutită de taxe la importul materialelor

12:29 | 17.05.2018 Categorie: Regiuni

Chişinău, 17 mai. /MOLDPRES/. Antreprenorul care se ocupă de construcţia Azilului de bătrâni din municipiul Ceadâr-Lunga va fi scutit de plata taxelor vamale şi de taxa pe valoare adăugată la importul materialelor şi serviciilor. O decizie în acest sens a fost aprobată ieri de Cabinetul de miniştri al R. Moldova, transmite MOLDPRES.

Potrivit Svetlanei Cebotari, ministrul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, este vorba de construcţia unui bloc nou al Azilului de bătrâni din municipiul Ceadâr-Lunga, proiectul fiind realizat cu susţinerea Primăriei localităţii Altındağ din Turcia. „Implementarea acestui proiect va contribui la dezvoltarea infrastructurii sociale şi va crea condiţii pentru activitatea Azilului de bătrâni din UTA Gagauz-Yeri”, a specificat ministrul.

Cebotari a menţionat că pentru a înlesni şi spori procesul de construcţie este nevoie de a scuti agentul economic care efectuează lucrările de taxele vamale şi TVA la importul materialelor şi serviciilor necesare. Anterior, cu o solicitare similară s-a adresat membrilor Guvernului şi guvernatorul UTA Gagauz-Yeri, Irina Vlah.

Ca urmare, Cabinetul de miniştri a aprobat în unanimitate cererea.

Primăria oraşului Altındağ, care face parte din provincia Ankara din Turcia, susţine mai multe proiecte sociale derulate în autonomia găgăuză. Pe lângă Azilul de bătrâni din Ceadâr-Lunga, administraţia Altındağ sprijină şi construcţia Casei regionale de creaţie pentru copii din Comrat, piatra de temelie a căreia a fost pusă în toamna anului trecut.

(Reporter L. Grubîi, editor A. Răileanu)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!