ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un avocat din Cahul bănuit că ar gestiona un grup infracţional specializat în înstrăinarea imobilelor, a fost reţinut de CNA

13:07 | 18.05.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 18 mai. /MOLDPRES/. Un avocat bănuit că împreună cu câţiva complici ar fi pus în aplicare o schemă de deposedare de apartamente a unor locuitori din Cahul, a fost reţinut de ofiţerii Centrului Naţional Anticorupţie, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor CNA, în perioada 2013-2015, avocatul şi membrii grupului ar fi falsificat mai multe acte oficiale şi hotărâri de judecată, în baza cărora au obținut ilegal dreptul de proprietate asupra unor imobile.

La începutul anului curent, ofiţerii şi procurorii anticorupţie au reţinut patru persoane, inclusiv un registrator al Oficiului Teritorial Cadastral Cahul, suspectaţi de înstrăinarea ilegală a unor imobile. Potrivit materialelor cauzei, grupul identifica proprietari de bună-credință, pe care îi deposedau de apartamente, în baza unor hotărâri de judecată inexistente și a unor acte de identitate false. Ulterior, locuinţele erau vândute prin intermediul unor complici.

În cazul dat a fost iniţiată o cauză penală pentru escrocherie şi fals în acte publice. Dacă va fi găsit vinovat avocatul riscă până la 15 ani de închisoare.

(Reporter A. Zara, editor L. Alcază)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!