ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Secțiile de votare au fost închise

20:59 | 20.05.2018 Categorie: Politică

Chişinău, 20 mai. /MOLDPRES/. Secțiile de votare au fost închise astăzi la ora 21.00, transmite MOLDPRES.

Până la această oră, în municipiul Chișinău, la urnele de vot s-au prezentat peste 225 mii de cetățeni, ceea ce constituie aproape 36% dintre alegători.

Totodată, în municipiul Bălți, la scrutin au participat aproximativ 37 mii de orășeni, ceea ce reprezintă aproape 35% dintre alegători.

Conform datelor prezentate de Comisia Electorală Centrală, la urnele de vot s-au prezentat mai multe femei decât bărbați.

Alegeri locale noi ale primarilor au avut loc astăzi în șapte localități ale țării: municipiile Chișinău și Bălți, comuna Leușeni și satul Nemțeni (raionul Hâncești), comuna Volovița (raionul Soroca), comuna Jora de Mijloc (raionul Orhei) și comuna Pârliţa (raionul Ungheni).

Dacă niciunul dintre candidații la alegeri nu va întruni mai mult de jumătate dintre voturile alegătorilor, peste două săptămâni va avea loc al doilea tur de scrutin, în care cetățenii vor alege între cei doi concurenţi electorali care vor acumula cele mai multe voturi în primul tur.

(Reporter A. Ciobanu, editor A. Răileanu)

img18004199

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!