ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Teatrul Național ”Mihai Eminescu” readuce în scenă noi spectacole

15:29 | 18.06.2018 Categorie: Cultură

Chişinău, 18 iun. /MOLDPRES/. Cinci spectacole vor avea loc în perioada 18-24 iunie la Teatrul Național ”Mihai Eminescu”, informează MOLDPRES.

Miercuri, 20 iunie, la 18.30, Naționalul din Chișinău va prezenta spectacolul „Maria Tănase: Aş muri, moartea nu-mi vine…” - un recital despre viaţa artistică a celei care a fost şi rămâne veşnic o voce inconfundabilă – Maria Tănase.

Joi, 22 iunie, la 18.00, pe scena teatrului va fi jucat spectacolul ”Balamucul vesel” de S. T. Burke. Potrivit organizatorilor, undeva, într-o cetate aflată de veacuri în calea răutăţilor, se întâmplă lucruri ciudate şi aparent fără sens: viaţa părea cenuşie, mahmură, majoritatea locuitorilor împăcându-se cu o asemenea stare de lucruri. Şi atunci pe Conducătorul Revoltei Permanente, înconjurat de stoluri gălăgioase de consilieri şi gardieni, îl trăsneşte ideea că pentru a câştiga şi mai mult iubirea maselor, e nevoie de mister, de un Erou sacrificabil…

Vineri, la 15.00 și la 18.00, publicul este așteptat la spectacolul „Hronicul Găinarilor” de Aureliu Busuioc.

Sâmbătă, la 18.00, va avea loc spectacolul „Tache, Ianche şi Cadâr” de Victor Ion Popa. Spectacolul readuce în scenă una dintre piesele clasice din dramaturgia românească, în care actorul are posibilitatea de a se descoperi, a se întrece pe sine însuşi. Un spectacol cu umor irezistibil despre trei bătrâni puşi mereu pe şotii, doi tineri îndrăgostiţi, multe mofturi de mahala în toată splendoarea lor, dar şi despre toleranţă, prietenie și compasiune.

Duminică, la 18.00, pe scena Naționalului va fi jucat spectacolul ”Krum” de Hanoch Levin. Spectacolul este despre un tânăr de 38 de ani, care a plecat peste hotare, apoi, revenit acasă, încearcă disperat să se realizeze în viață, visează chiar să scrie un roman, însă nu-i reușește. Este un spectacol despre tineri și pentru tineri.

(Reporter N. Roibu, editor L. Alcază)

img18005160

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!