ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un teatru din Chișinău vine la final de stagiune cu o premieră inedită

12:03 | 22.06.2018 Categorie: Cultură

Chişinău, 22 iun. /MOLDPRES/.  La final de stagiune, Teatrul ”Geneza Art” vine cu premiera spectacolului ”Labirint” de dramaturgul american Rajiv Joseph, în regia Danielei Burlaca. ”Labirint” este o comedie despre relații umane exprimate prin iubire, prietenie, dar și instincte carnale, doar că aceste relații se ciocnesc cap în cap. Premiera spectacolului va avea loc pe 23 și 24 iunie, la ora 19.00, informează MOLDPRES.

Potrivit organizatorilor, în textul dramaturgului Rajiv Joseph, unul dintre cei mai în vogă dramaturgi şi scenarişti americani, sunt aduse în lumină toate succesele şi eşecurile personajului Ty, poet și profesor universitar, ce reinterpretează mitul unui Don Juan modern, fascinat de varietatea personalităților feminine. Eroul se trezește implicat în trei scenarii, ușor absurde: reușește să lase gravide trei femei: Jen – prietena sa oficială, Maureen – vecina sa și Becca – studenta sa. Pe măsură ce femeile se întâlnesc şi îşi dau seama de ceea ce s-a întâmplat, Ty realizează că existenţa lui a luat-o razna şi că are doar puţin timp la dispoziţie ca să o asambleze la loc și de a-i împăca pe toţi cei afectaţi de momentul său de rătăcire.

Daniela Burlaca a conceput spectacolul în două distribuții, astfel încât spectatorii vor putea urmări personajele centrale cu actori diferiți: Ty – Iurie Gologan / Cristian Perepeliuc, Seth – Nicu Țurcanu / Mihai Bordian, Jen – Anastasia Cărăuș / Victoria Țurcanu, Becca – Mariana Bratu, Franny – Ina Colbasiuc, Maureen – Dana Ciobanu.

Sâmbătă, la ora 11.00, la Teatrul Republican de Păpuși ”Licurici” va fi jucat spectacolul ”Cântecul mierlei” (în limba rusă) de Annie M. G. Schmidt și la Teatrul Municipal ”Guguță” – spectacolul ”Fapta bună mult adună” după Ion Creangă.  

În aceeași zi, la ora 18.00, la Teatrul Național ”Mihai Eminescu” va avea loc spectacolul „Tache, Ianche şi Cadâr” de Victor Ion Popa. Spectacolul readuce în scenă una dintre piesele clasice din dramaturgia românească, în care actorul are posibilitatea de a se descoperi, a se întrece pe sine însuşi. Un spectacol cu umor irezistibil despre trei bătrâni puşi mereu pe şotii, doi tineri îndrăgostiţi, multe mofturi de mahala în toată splendoarea lor, dar şi despre toleranţă, prietenie și compasiune.

Tot sâmbătă, la ora 18.00, Teatrul Dramatic Rus de Stat ”A.P. Cehov” va prezenta spectacolul ”Nevasta altuia și un soț sub pat” de Fiodor Mihailovici Dostoievski, iar la ora 19.00, Teatrul ”Geneza Art” – premiera spectacolului ”Labirint”.

Duminică, la ora 11.00, la Teatrul Republican de Păpuși ”Licurici” va fi jucat spectacolul ”Motanul încălțat” (în limba română) de Charles Perrault,  la Teatrul Municipal ”Guguță” – spectacolul ”Căprița-ștrengărița” de M. Suponin și la Teatrul Dramatic Rus de Stat ”A. P. Cehov” – spectacolul ”Cheburashka și circul”.

În aceeași zi, la ora 17.00, la Teatrul Național de Operă și Balet ”Maria Bieșu” va avea loc spectacolul ”Don Quijote”, balet în trei acte de Ludwig Minkus, după  un episod din romanul ”Don Quijote de la Mancha” de Miguel de Cervantes Saavedra, iar la ora 18.00, la Teatrul Dramatic Rus de Stat ”A. P. Cehov” – spectacolul ”Mireasa” de A. Ostrovski și la ora 19.00, la Teatrul ”Geneza Art” – spectacolul ”Labirint”.

Tot duminică, la ora 18.00, pe scena Teatrului Național ”Mihai Eminescu” va fi jucat spectacolul ”Krum” de Hanoch Levin. Spectacolul este despre un tânăr de 38 de ani, care a plecat peste hotare, apoi, revenit acasă, încearcă disperat să se realizeze în viață, visează chiar să scrie un roman, însă nu-i reușește. Este un spectacol despre tineri și pentru tineri.

(Reporter N. Roibu, editor A. Răileanu)

img18005334

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!