ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Lucrările de renovare a Centrului de Sănătate Drochia vor fi finalizate în acest an

11:27 | 23.06.2018 Categorie: Regiuni

Chişinău, 23 iun. /MOLDPRES/. Lucrările de renovare a Centrului de Sănătate „Anatolie Manziuc” din orașul Drochia, prin eficientizare energetică, se apropie de finalizare. Procesul de muncă a putut fi urmărit la faţa locului de un grup de jurnalişti, în cadrul unei vizite de documentare, organizată în această săptămână de Agenţia de Dezvoltare Regională  Nord (ADR Nord) şi Agenţia de Cooperare Internaţională a Germaniei (GIZ), transmite MOLDPRES. 

Potrivit proiectului, la Centrul de Sănătate Drochia ”Anatolie Manziuc” sunt create condiţii optime pentru prestarea serviciilor medicale de calitate, fiind aplicate tehnologii energo-eficiente. “Ca urmare a implementării programului, se va contribui la eficientizarea energetică a clădirii instituţiei cu 21,4% anual, precum și la îmbunătăţirea serviciilor de diagnosticare medicală și ameliorare a indicatorilor de sănătate în regiune”, a explicat, la solicitarea MOLDPRES, Veronica Savin, specialist în cadrul ADR Nord.

“Prin realizarea acestui proiect se urmărește în primul rând îmbunătăţirea accesului la asistenţa medicală calitativă în cadrul sistemului de sănătate raional. Iar profesionalismul şi competenţa specialiştilor noştri vor fi şi mai eficiente în condiţii optime pentru activitate”, a menţionat Emilia Lopatenco, şeful Centrului de Sănătate Drochia “Anatolie Manziuc”.

La rândul său, Ion Dascăl, preşedintele raionului Drochia, a subliniat că autorităţile locale chiar de la început au încurajat şi au susţinut  proiectul de la Centrul de Sănătate “Anatolie Manziuc”. “Pe toată durata lucrărilor am urmărit ca acestea să fie efectuate în strictă concordanţă cu proiectul tehnic, iar banii publici să fie direcţionaţi eficient şi corect”, a precizat Ion Dascăl pentru MOLDPRES.

Valoarea totală a proiectului de la Drochia este de aproximativ 9,7 milioane de lei. Banii pentru lucrări au fost alocaţi din Fondul Naţional de Dezvoltare Regională, proiectul fiind implementat de ADR Nord. La ora actuală sunt îndeplinite peste 60 la sută din activităţile planificate, însă operatorul economic care efectuează lucrările a dat asigurări că până la finele anului curent programul va fi finalizat.

(Reporter L. Grubîi, editor L. Alcază)

img18005378

img18005378

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!