ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Premiera unui spectacol despre Don Juan va avea loc la un teatru din Chișinău

12:23 | 28.06.2018 Categorie: Cultură

Chişinău, 28 iun. /MOLDPRES/. Premiera spectacolului ”O noapte cu Don Juan” în regia și versiunea scenică a lui Dumitru Koev va avea loc mâine, 29 iunie, la ora 18.00, la Teatrul  Dramatic Rus de Stat ”A. P. Cehov”, informează MOLDPRES.

În cadrul unei conferințe de presă de ieri seară, Dumitru Koev a menționat că spectacolul este montat după piesa  scriitorului elvețian Max Frisch  ”Don Juan sau pasiunea pentru geometrie”, scrisă în 1953 și cea intitulată ”Noaptea de la Valognes”, cu care a debutat în 1991 scriitorul francez Eric-Emmanuel Schmitt.

Potrivit regizorului, ”O noapte cu Don Juan” este un spectacol modern despre  viața nefericită a femeii, care ne aduce în scenă un  nou Don Juan, al zilelor noastre.  ”Nu m-am îndepărtat mult de la text, dar în spectacol este multă fantezie de-a mea. Veți vedea un Don Juan care merge pe stradă. Muzica e contemporană, dar stilizată, costumele sunt cele de epocă”, a precizat  regizorul Dmitrii Koev.

Din distribuție fac parte Alexandru Novak, Alla Tuz-Haret, Raisa Hait, Olga Madan, Marina Stașoc, Marta Madan, Piotr Peicev ș.a. Scenografia este semnată de Iurie Matei, costumele de Raisa Hait, aranjamentul muzical de Ludmila Stașoc și coregrafia - de Valentin Ispir. 

Legenda lui Don Juan a fost la originea unor numeroase lucrări muzicale şi literare: opera "Don Giovanni" (1787) de Mozart, pe un libret de Lorenzo da Ponte, satira epică "Don Juan" (1819-1824) de Byron, poemul simfonic "Don Juan" (1889) de Richard Strauss, comedia "Omul şi supraomul" (1903) de George Bernard Show.  

În cadrul  aceleiași conferințe de presă, directorul Teatrului Dramatic Rus de Stat ”A. P. Cehov”, Constantin Haret, Artist al Poporului, a vorbit despre turneele pe care le-a avut recent teatrul în trei orașe din Ucraina: Nikolaev, Hmelnițk și Cernigov. Teatrul Dramatic Rus de Stat   ”A. P. Cehov își va încheia cea de a 83-a stagiune pe 22 iulie. Pe 9 septembrie, instituția își va deschide cea de a 84-a stagiune.

(Reporter N. Roibu, editor M. Jantovan)

img18005533

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!