ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Activități împotriva consumului de droguri au fost organizate la Comrat

17:20 | 29.06.2018 Categorie: Regiuni

Chişinău, 29 iun. /MOLDPRES/. Mai multe acţiuni, în contextul Zilei internaţionale pentru combaterea consumului şi traficului de droguri, au fost organizate pe parcursul săptămânii curente, la Comrat, la iniţiativa Centrului social “Împreună pentru viaţă”, transmite MOLDPRES.

Potrivit organizatorilor, campania a fost axată asupra copilăriei fericite şi părinţilor pozitivi. “Cauzele consumului de droguri deseori vin din copilărie, fiind determinate de probleme în cadrul familiei şi relaţiilor dificile între copii şi părinţi. De aceea am decis să organizăm activităţi comune la care să participe atât cei mici, cât şi adulţii. Munca în comun poate avea un impact benefic asupra atmosferei din casă şi familie, deprinzându-l pe copil să preţuiască aceste valori”, au explicat surse de la Centrul “Împreună pentru viaţă”.

Printre altele, participanţii au avut posibilitatea să-şi încerce puterile în sculptură. Copiii împreună cu părinţii au confecţionat mai multe obiecte simbolice, toţi afirmând că “acestea vor deveni nişte relicve de familie”.

Master-class-ul de sculptură de la Comrat a fost susţinut de meşterul popular Piotr Capaclî, conducătorul Şcolii de meserii din localitate.

În 1987, Adunarea Generala a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) a decis să marcheze 26 iunie ca Zi internaţională împotriva consumului de droguri. Scopul acesteia este de a spori eforturile şi cooperarea în vederea creării unei societăţi internaţionale în care să nu existe consum de droguri.

Potrivit OMS, în lume aproximativ 200 de milioane de oameni consumă droguri cel puţin o dată pe an. "Principala categorie de populaţie vulnerabilă la consumul de droguri o constituie tinerii. Populaţia tânără este mult mai deschisă la nou, la risc, mai dispusă să încerce noi experienţe. Tinerii sunt ţinta unui bombardament informaţional masiv, în care consumul de droguri este deseori prezentat ca o alternativă de a face faţă vieții", indică un comunicat al OMS.

(Reporter L. Grubîi, editor L. Alcază)

img18005610

img18005610

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!