ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Primăria Taraclia a interzis scăldatul în bazinele acvatice locale

10:42 | 30.06.2018 Categorie: Regiuni

Chişinău, 30 iun. /MOLDPRES/. Autorităţile oraşului Taraclia au interzis scăldatul în toate bazinele acvatice din localitate. O dispoziţie în acest sens a emis primarul centrului raional, Serghei Filipov, transmite MOLDPRES.

Cauza interdicţiei constă în faptul că “nici unul din bazinele acvatice din raza oraşului nu corespunde normelor sanitare şi cerinţelor de securitate”.

“Pentru a securiza viaţa şi sănătatea cetăţenilor, pentru că pe teritoriul Primăriei Taraclia nu există nici un iaz sau lac amenajat pentru odihna în masă a oamenilor, dotat cu servicii de salvare şi asigurare a primului ajutor în caz de necesitate, conform rigorilor sanitar-igienice, se interzice scăldatul în toate, fără excepţie, bazinele acvatice din oraş”, a declarat primarul de Taraclia, Serghei Filipov, citat de gagauzinfo.md.

Totodată, autorităţile locale au recomandat administraţiilor de întreprinderi şi organizaţii să-şi avertizeze angajaţii, mai ales cei care au copii minori, să fie prudenţi şi să respecte decizia primăriei.

Cu o săptămână în urmă, la Taraclia s-a înecat un copil. Conform datelor preliminare, acesta a lunecat şi a căzut într-un lac din localitate.

(Reporter L. Grubîi, editor A. Răileanu)

img18005638

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!