ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Previziuni pentru ziua de vineri, 6 iulie 2018

18:39 | 05.07.2018 Categorie:

EVENIMENTE ÎN CADRUL ȚĂRII

Prim-ministrul Pavel Filip şi membrii Cabinetului de miniştri vor fi prezenți la coborârea în bernă a drapelului de stat din faţa Guvernului, cu ocazia Zilei comemorării victimelor deportărilor staliniste.

Ora 08.00, Casa Guvernului, intrarea centrală.

***

Prim-ministrul Pavel Filip va participa la ceremonia de comemorare a victimelor deportărilor staliniste. În cadrul evenimentului, la ora 10.00, va fi ținut un minut de reculegere și vor fi citite numele persoanelor care au suferit în urma represiunilor politice.

Ora 09.45, Casa Guvernului, intrarea centrală.

***

Masă de pomenire a victimelor deportărilor staliniste

Ora 11.00, Palatul Republicii.

***

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării invită presa la ședința Comisiei de selectare a partenerului privat pentru efectuarea lucrărilor de proiectare și construcție a Arenei polivalente de interes național.

Ora 14.00, biroul 444, Clădirea Guvernului, intrarea din str. Mitropolit Bănulescu Bodoni. 

***

Reprezentanți ai Delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova, Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare și Ministerului Economiei şi Infrastructurii vor efectua o vizită la Şcoala de Vară ENERGEL, care reuneşte 55 de tineri participanţi la etapa republicană a Competiţiei „Surse de energie regenerabilă”.

Ora 10.00, Tabăra de vară „Cristiano”, satul Slobozia Duşca, raionul Criuleni.

***

Asociația Producătorilor și Exportatorilor de Fructe Moldova Fruct invită la expoziția de tehnică și inovații pentru pomicultură: Ziua Fructelor. În cadrul evenimentului, 30 de companii vor prezenta cele mai moderne tehnologii și soluții pentru cultivarea, recoltarea și post-recoltarea fructelor.

Ora 10.00, livada Domulterra SRL, satul Domulgeni, raionul Florești. 

***

25 de adolescenți din diferite regiuni ale țării, participanți ai unui focus-grup, fiind susținuți de Centrul de Informare și Documentare privind Drepturile Copilului (CIDDC) vor prezenta primele concluzii ale raportului privind modul în care se aplică Convenția Consiliului Europei pentru protecţia copiilor împotriva exploatării sexuale şi a abuzurilor sexuale în Republica Moldova

Ora 11.00, Centrul Educațional FIDES, str. Mușatinilor, 1/3.

***

Radio Orhei și Asociația Presei Independente invită reprezentanții mass-media la conferința de presă cu tema: „Cum pe piața media din Republica Moldova se poate face transfer de imagine si concurență neloială”.

Ora 11.00, Agenția de presă IPN, Casa Presei, str. Pușkin 22, of. 446.

***

La Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală va avea loc vernisarea Expoziției tematice „Povestea celor ce au supraviețuit deportările” și premiera filmului documentar-animat „Copilării siberiene” (partea I), autor Ghenadie Popescu, artist plastic, angajat al muzeului.

Ora 11.00, Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală.

(Editor A. Răileanu)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!