ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova a urcat șase poziții în clasamentul inovației

11:10 | 12.07.2018 Categorie: Economie

Chişinău, 12 iul. /MOLDPRES/. Republica Moldova a urcat șase poziții în clasamentul inovației pentru anul curent și ocupă locul 48 din 126 de state monitorizate, transmite MOLDPRES.

Potrivit Clasamentului, în anul 2018, la sub-indicele „serviciile de export TIC” țara noastră s-a clasat pe locul 17, la sub-indicele „serviciile de import TIC” a ocupat locul 22, iar la sub-indicele „accesul la infrastructură TIC” s-a poziționat pe locul 37.

Analiza numărului de aplicații mobile create într-o țară, i-a adus Moldovei locul 9 într-un top de 15 economii inovative.

Totodată, țara noastră a înregistrat progrese și la alți indicatori, plasându-se pe locul 20 în ceea ce privește inițierea unei afaceri și pe locul 13 la capitolul cheltuieli pentru educație.

Conform datelor Ministerului Economiei și Infrastructurii, clasamentul inovației este realizat de către Universitatea americană Cornell, școala de management franceză Insead şi Organizația Mondială a Proprietății Intelectuale.

(Reporter N. Sandu, editor M. Jantovan)

img18006037

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!