ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Moldova va împrumuta 80 milioane de euro de la Banca Europeană de Investiţii

13:29 | 13.07.2018 Categorie: Economie

Chişinău, 13 iul. /MOLDPRES/. Parlamentul a ratificat astăzi Contractul de finanţare dintre Republica Moldova şi Banca Europeană de Investiţii /BEI/ privind interconectarea electrică Moldova-România, semnat la Chişinău la 20 decembrie 2017, comunică MOLDPRES.

Contractul de finanţare prevede oferirea unui împrumut de la BEI de 80 milioane de euro pentru lucrările de construcţie şi dezvoltare a infrastructurii necesare pentru interconectarea reţelelor electrice din România şi Republica Moldova.

Banii vor fi acordaţi autorităţilor în 20 de rate. Comisioanele şi dobânzile vor fi calculate pentru fiecare tranşă în parte, în baza ratei de depozit. Termenul împrumutului este de 25 ani.

Pentru implementarea completă a proiectului de interconectare asincronă a sistemului electroenergetic al Republicii Moldova cu cel din România, cu abordare etapizată, vor fi utilizați 270 mln de euro, inclusiv, împrumuturi de 80 mln euro oferiți de BEI, 80 mln euro – BERD, 70 mln euro – Banca Mondială și 40 mln de euro oferiți ca grant de UE.

(Reporter A. Zara, editor A. Răileanu)

img18006104

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!