ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Leul moldovenesc își continuă aprecierea față de moneda unică europeană

16:16 | 13.07.2018 Categorie: Economie

Chişinău, 13 iul. /MOLDPRES/. Leul moldovenesc își continuă aprecierea față de moneda unică europeană. Aceasta va avea luni, 16 iulie curent, un curs oficial de 19 lei și 39 de bani, cu 4 bani mai puțin decât astăzi, transmite MOLDPRES. 

Pe de altă parte însă, dolarul se va scumpi luni cu 2 bani și va costa 16 lei și 68 de bani, potrivit cursului afișat astăzi de Banca Națională a Moldovei (BNM). 

Leul românesc va pierde un ban și va ajunge la o valoare de 4 lei și 16 bani. În schimb, hrivna ucraineană își va păstra costul de 63 de bani. Rubla rusească va valora, la fel ca și astăzi, 26 de bani.

Cursul oficial de schimb reprezintă prețul leului moldovenesc fața de valutele altor țări. Acesta este calculat în baza ratelor de schimb stabilite de către băncile licențiate în tranzacțiile de cumpărare/vânzare a valutelor efectuate cu clienții lor și cu alte bănci. Astfel, cursul oficial de schimb reflectă raportul dintre cererea și oferta de valute pe piața valutară din țară.

(Reporter N. Sandu, editor A. Răileanu)

img18006120

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!