ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Viceprim-ministrul Cristina Lesnic a participat la ședința Consiliului național pentru reforma administrației publice

10:37 | 17.07.2018 Categorie: Oficial

Chişinău, 17 iul. /MOLDPRES/. Viceprim-ministrul Cristina Lesnic a participat ieri la ședința Consiliului național pentru reforma administrației publice, prezidată de către Prim-ministrul Pavel Filip, în cadrul căreia au fost examinate acțiunile întreprinse pentru restructurarea administrației publice centrale (APC) și obiectivele pentru perioada următoare, a comunicat agenției MOLDPRES Biroul politici de reintegrare.

Premierul Pavel Filip a menționat că implementarea Strategiei de reformare a administrației publice este o prioritate a Guvernului încă de la preluarea mandatului, subliniind că în ultima perioadă, au fost făcute mai multe acțiuni în acest sens.

În context, a fost efectuată o retrospectivă a pașilor întreprinși pentru reformarea APC, printre care: reducerea numărului de ministere de la 16 la 9, depolitizarea funcției publice, reforma instituțiilor de control și a domeniului de cercetare și inovare.

De asemenea, în cadrul ședinței a fost examinată realizarea Planului de acțiuni pentru anul 2017 privind implementarea Strategiei de reformare a administrației publice pe domenii precum elaborarea și coordonarea politicilor publice, modernizarea serviciilor publice, responsabilizarea administrației publice, managementul finanțelor publice și al resurselor umane. 

img18006219

img18006219

img18006219

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!