ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Acordul de finanțare dintre R. Moldova şi AID pentru guvernanţă economică a fost publicat în Monitorul Oficial

10:59 | 17.07.2018 Categorie: Economie

Chişinău, 17 iul. /MOLDPRES/. Decretul de promulgare şi legea pentru ratificarea Acordului de finanțare dintre Republica Moldova şi Asociația Internațională pentru Dezvoltare privind „Programul de guvernanță economică pentru Republica Moldova (DPO-3)” a fost publicat în Monitorul Oficial, comunică MOLDPRES.

Acordul prevede oferirea unui suport bugetar Republicii Moldova, împrumut în sumă de 24,9 milioane euro de la Banca Mondială.  Condițiile financiare prevăd o rată a dobânzii fixe de 1,42% anual, perioada de grație de cinci ani, perioada de rambursare de 25 ani, maturitatea împrumutului – 30 ani și data limită de debursare – 31 iulie 2019.

Programul de guvernanţă economică este componentă cheie a Parteneriatului Strategic pentru anii 2018-2021. Obiectivul principal al Programului este de a asista Republica Moldova în reducerea riscurilor fiscale și de a promova un mediu loial în economie pentru dezvoltarea sectorului privat.

Potrivit autorităţilor, aprobarea finanţării recunoaşte reformele recente, implementate în Moldova pentru îmbunătăţirea sistemului de pensii, creşterea funcţionalităţii Autorităţii Naţionale de Integritate, consolidarea guvernanţei în sectorul bancar şi ameliorarea mediului de afaceri. Iniţiativa de iniţiere a negocierilor asupra Acordului a parvenit din partea Băncii Mondiale, în scopul facilitării procedurilor de implementare a Parteneriatului Strategic în R. Moldova pentru anii 2018-2021.

(Reporter A. Zara, editor M. Jantovan)

img18006220

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!