ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

PD îşi va respecta angajamente faţă de instituţiile internaţionale cât şi faţă de cetăţeni, susţine Vlad Plahotniuc

12:03 | 17.07.2018 Categorie: Politică

Chişinău, 17 iul. /MOLDPRES/. Partidul Democrat își menţine angajamentele pe care și le-a luat față de partenerii de dezvoltare şi îşi va respecta angajamente faţă de cetăţeni. Declaraţia a fost făcută astăzi de liderul PDM din Moldova Vlad Plahotniuc la finele şedinţei săptămânale a formaţiunii, comunică MOLDPRES.

Liderul democraţilor a reiterat că  indiferent de anumite reacții venite din Parlamentul European,  R. Moldova îşi va respecta în continuare angajamentele externe. ”Totodată, o preocupare de maximă importanță pentru noi vor fi proiectele, care vor oferi beneficii directe cetățenilor, de exemplu: proiecte sociale, economice, educaționale, proiecte de sănătate publică şi cele de infrastructură. În acest sens, am discutat posibilitatea urgentării reformelor aflate în curs de realizare și am examinat lansarea unor reforme noi”, a  relevat Plahotniuc.

El a specificat că în ședința de astăzi a PDM  Premierul Pavel Filip a prezentat un raport în legătură cu îndeplinirea angajamentelor asumate de noi în relația cu Fondul Monetar Internațional și cu Uniunea Europeană, pentru cele 3 tranșe de finanțare, convenite cu ei. “Am constatat că în relația noastră cu FMI - angajamentele  R. Moldova au fost îndeplinite complet, iar FMI, la rândul său, și-a respectat obligațiile. În relația cu Uniunea Europeană noi, de asemenea, am îndeplinit angajamentele noastre și, chiar dacă UE nu și-a respectat partea sa de înțelegeri, noi vom continua să implementăm reformele pentru modernizarea țării”, a spus preşedintele PDM.

Plahotniuc a precizat că autorităţile de la Chişinău au îndeplinit toate condițiile din Acordul de macro-finanțare cu UE nu doar din cadrul primei tranșe, dar au fost realizate deja şi o mare parte din reformele necesare pentru cea de-a doua și a treia tranșă.

(Reporter A. Zara, editor M. Jantovan)

img18006227

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!