ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Întreprinderile din R. Moldova, alături de cele din România, s-ar putea lansa pe piețe de desfacere mai mari

11:43 | 18.07.2018 Categorie: Economie

Chişinău, 18 iul. /MOLDPRES/. Companii din Republica Moldova, împreună cu întreprinderi din România, ar putea coopera pentru a accesa piețe de desfacere mai mari, precum cele din China sau Japonia. Subiectul a fost discutat la întrevederea ministrului Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, cu reprezentanți ai Uniunii Naționale a Patronatului Român, aflați în vizită la Chișinău, informează MOLDPRES.

La întrevedere a fost analizată și posibilitatea implementării unor proiecte transfrontaliere de interes major pentru mediile de afaceri din Republica Moldova și România. Inițierea unor astfel de proiecte va permite participarea agenților economici din cele două țări la misiuni economice, târguri internaționale și întâlniri de afaceri, a menționat Ministerul Economiei și Infrastructurii într-un comunicat de presă.

În cadrul discuțiilor, Chiril Gaburici a prezentat facilitățile oferite de zonele economice libere, parcurile industriale și parcul IT. Membrii delegației române s-au arătat interesați de domeniul tehnologiilor informaționale și au venit cu inițiativa de a crea o platformă virtuală pentru instruirea specialiștilor în domeniul IT.

Ministrul Chiril Gaburici a mulțumit oamenilor de afaceri din România pentru interesul de a investi în țara noastră, reiterând că Guvernul Republicii Moldova este deschis pentru dezvoltarea de noi parteneriate.

În prezent, în Republica Moldova activează 1678 de întreprinderi cu capital românesc, statul vecin ocupând locul trei după volumul investițiilor făcute în economia națională.

(Reporter N. Sandu, editor L. Alcază)

img18006265

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!