ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un fotbalist moldovean a devenit magistru în drept sportiv internațional

13:13 | 02.08.2018 Categorie: Sport

Chişinău, 2 aug. /MOLDPRES/. Fotbalistului moldovean Ilie Cebanu (31 de ani) i-a fost înmânată ieri, la Madrid (Spania), la Institutul Superior de Dirijare și Economie, în premieră în istoria fotbalului autohton, diploma de magistru în drept sportiv internațional, transmite MOLDPRES.

”Sunt fericit că am absolvit cu succes magistratura la Global Masters in International Sports Law din cadrul Institutului Superior de Dirijare și Economie. A fost o onoare pentru mine să studiez la această instituție. Sunt foarte mândru de posibilitatea ce mi-a fost  oferită de a lua lecții la profesori cu renume mondial. Mulțumesc tuturor, succese!”, a declarat fotbalistul pe o rețea de socializare.

Ilie Cebanu este fiul președintelui Federației Moldovenești de Fotbal, Pavel Cebanu. S-a lansat în fotbalul de performanță la Zimbru Chișinău ca portar. În 2004 s-a transferat la clubul austriac FC Karnten după care a fost legitimat și a jucat timp de trei ani la St. Veit și SV Kapfenberg, ambele formații din Austria. În 2007 a fost invitat la Wisla Krakow (Polonia) cu care a obținut două titluri de campion al acestei țări. În continuare a evoluat în Federația Rusă la echipele Rubin Kazan (2010), Volgar-Gazprom (2011), Tom Tomsk (2012), Mordovia (Saransk, 2014-2017).

A evoluat pentru toate echipele naționale: Under-17 (2 meciuri), Under-19 (5 meciuri), Under-21 (19 dispute). La vârsta de 26 de ani a fost invitat de antrenorul Ion Caras să joace în  selecționata Republicii Moldova, disputând în continuare sub bagheta lui și altor tehnicieni în total 31 de meciuri.

(Reporter I. Robu, editor M. Jantovan)

img18006864

img18006864

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!