ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Familiile defavorizate vor primi ajutoare materiale pentru pregătirea elevilor de noul an școlar

12:02 | 09.08.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 9 aug. /MOLDPRES/. Familiile defavorizate din municipiul Chișinău vor beneficia de un ajutor material unic în sumă de 700 de lei, pentru pregătirea elevilor de noul an de studii, relatează MOLDPRES.

Potrivit Primăriei capitalei, beneficiari de ajutor material unic pot fi familiile cu trei și mai mulți copii, cele monoparentale și în care unul din părinți este cu grad de dizabilitate, precum și familiile care au statut de tutore/curatelă.

Dreptul la ajutor material se stabilește în baza dosarului prezentat, care justifică starea socială și necesitatea de a beneficia de ajutor material a familiei.

De ajutor pot beneficia doar persoanele cu domiciliu/reședință în municipiul Chișinău, cu copii de până la vârsta de 18 ani. Totodată, titularul poate solicita ajutor material unic pentru fiecare elev, membru al familiei.

Cererile pentru ajutor material se depun la instituțiile de învățământ, pe numele directorului școlii. Dosarele depuse vor fi aprobate de către comisiile de profil ale instituției de învățământ preuniversitar până la data de 20 august.

De ajutor material pentru pregătirea elevilor de noul an de studii vor beneficia circa opt  mii de persoane.

(Reporter A. Ciobanu, editor M. Jantovan)

img18007060

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!