ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Procedura de înregistrare a contractelor de arendă a terenurilor agricole va fi simplificată

16:02 | 21.08.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 21 aug. /MOLDPRES/. Procedura de înregistrare a contractelor de arendă a terenurilor agricole va fi simplificată. Decizia a fost luată în cadrul ședinței de ieri a Cabinetului de miniștri, informează MOLDPRES.

Potrivit modificărilor aprobate, contractul de arendă a terenurilor şi a altor bunuri agricole încheiat pe un termen de până la 5 ani, va putea fi înregistrat la primăria localităţii în a cărei rază teritorială se află bunurile. Totodată, contractele de arendă pe un termen mai mare de 5 ani vor fi înregistrate la oficiul cadastral teritorial.

Secretarul general de stat al Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Iurie Ușurelu, a declarat la ședința Guvernului că inițiativa va accelera consolidarea terenurilor agricole și va permite reducerea costurilor de înregistrare a contractelor de arendă.

Hotărârea aprobată de Guvern va intra în vigoare la data publicării.

(Reporter N. Sandu, editor A. Răileanu)

img18007455

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!