ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O nouă întrevedere a reprezentanţilor politici în procesul de reglementare transnistreană a avut loc la Tiraspol

08:10 | 24.08.2018 Categorie: Oficial

Chişinău, 24 aug. /MOLDPRES/. Reprezentanţii politici în procesul de negocieri pentru reglementarea transnistreană Cristina Lesnic şi Vitalii Ignatiev s-au întrunit joi, la sediul Misiunii OSCE din or. Tiraspol. La ședință au participat grupurile de lucru pentru dezvoltarea transportului auto și infrastructurii drumurilor, precum și reprezentanţii mediatorilor şi ai observatorilor din formatul de negocieri „5+2”, a comunicat agenției MOLDPRES  Biroul politici de reintegrare.

Discuțiile s-au axat pe procesul de implementare a prevederilor Deciziei protocolare „Privind accesul în traficul rutier internațional al mijloacelor de transport din regiunea transnistreană, care nu desfășoară activități comerciale” semnată la 24 aprilie curent. 

Deoarece în timpul apropiat urmează lansarea activității punctelor de înmatriculare a mijloacelor de transport cu sediile în orașele Tiraspol şi Râbnița, subiectul-cheie de pe agendă a fost coordonarea tuturor acțiunilor ce urmează a fi realizate pentru a asigura buna funcționare a acestor subdiviziuni ale Agenției Servicii Publice. 

În acest sens, participanții la întrunire au vizitat ambele locații unde vor fi deschise punctele menționate și au evaluat gradul de pregătire a acestora pentru desfășurarea procedurilor de lucru. 

În cadrul discuțiilor vicepremierul Cristina Lesnic a subliniat importanța demarării activității acestor puncte de înmatriculare în termenul stabilit, pentru a asigura implementarea celor convenite la masa de negocieri, în vederea apropierii celor două maluri ale Nistrului. 

Autoritățile de la Chișinău și-au onorat angajamentele asumate în procesul de negocieri pe marginea Deciziei protocolare din 24 aprilie 2018 prin ajustarea cadrului normativ național,  dar și prin eforturi concludente la nivel de experți în cadrul grupurilor de lucru sectoriale.

img18007557

img18007557

img18007557

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!