ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În preajma Centrului Academic „Eminescu” va fi amenajat un scuar

18:26 | 11.09.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 11 sep. /MOLDPRES/. Teritoriul din preajma Centrului Academic „Eminescu” din capitală va fi amenajat și transformat într-un scuar. Valoarea totală a proiectului este de 184 mii lei. Despre aceasta a anunțat astăzi Primăria Chișinău, informează MOLDPRES.

Autorii proiectului au propus transformarea teritoriului într-un scuar sau o zonă urbană de socializare și lectură în aer liber. În această zonă, autorii mai propun organizarea anumitor evenimente publice, inclusiv a unor manifestări care până acum se desfășurau în incinta Centrului Academic Internațional „Eminescu”. De asemenea, scuarul va servi drept zonă de recreere pentru locuitorii blocurilor de locuit din preajmă. 

Potrivit unui comunicat de presă al municipalității, acesta este unul din proiectele înaintate de cetățeni în cadrul Bugetului Civil în anul 2017. Responsabil de implementarea proiectului este Pretura sectorului Botanica.

Până acum, spațiul din preajma Centrului, era folosit drept parcare neautorizată.

(Reporter N. Sandu, editor L. Alcază)

img18008075

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!