ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Progresul în implementarea pachetului de integritate a fost examinat la Parlament

12:22 | 12.09.2018 Categorie: Oficial

Chişinău, 12 sep. /MOLDPRES/. Evaluarea progresului de implementare a legii cu privire la Autoritatea Națională de Integritate, precum și planul de activitate ANI pentru următorii ani au fost discutate astăzi la un eveniment organizat de Parlament, Comisia parlamentară juridică, numiri și imunități, ANI și Consiliul de Integritate, transmite MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare și relații publice a Legislativului.

Președintele Parlamentului Andrian Candu a amintit, în debutul evenimentului, că pachetul de integritate a generat așteptări foarte mari. ”Integritatea și lipsa conflictelor de interese presupune o schimbare la nivel de mentalitate, venituri publice mai mari și eficiență instituțională. Instituțiile sunt vulnerabile dacă în funcții publice nu sunt persoane integre. Am adoptat un sistem complex de raportare și proceduri bine reglementate. Vreau să mulțumesc tuturor celor care s-au implicat pentru promovarea și implementarea pachetului de integritate. Baza a fost pusă, voință este, urmează să vedem rezultate”, a spus Andrian Candu.

Comisia juridică este pregătită să examineze și să promoveze toate inițiativele care ar contribui la îmbunătățirea procedurilor de raportare și a activității instituției, a declarat Raisa Apolschi, președinta Comisiei juridice, numiri și imunități, în cadrul dezbaterilor. 

În cursul evenimentului sunt discutate: proiectul Strategiei ANI 2018-2020, rapoartele de activitate ANI și ale Consiliului de Integritate pentru 2017-2018.     

La eveniment participă reprezentanți ai comisiilor parlamentare, Autorității Naționale de Integritate, Consiliului de Integritate, reprezentanții instituțiilor publice din domeniu, experții și societatea civilă. Evenimentului este organizat cu sprijinul UNDP/UNDEF. 

Consiliul de Integritate a fost ales în ianuarie 2017, iar la sfârșitul aceluiași an a fost aleasă și numită în funcție conducerea ANI, în a doua jumătate a anului 2018 au demarat concursurile și au fost numiți în funcție inspectorii de integritate.

img18008094

img18008094

img18008094

img18008094

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!