ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Militari ai Armatei Naţionale participă la exerciţiul „Scutul de Foc-2018”

12:24 | 17.09.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 17 sep. /MOLDPRES/. Militarii Armatei Naţionale participă în perioada 17-21 septembrie la exerciţiul multinaţional „Scutul de Foc-2018”. Ceremonia de deschidere a exerciţiului a avut loc astăzi, la Baza Militară de Instruire de la Bulboaca, comunică MOLDPRES.

Eduard Ohladciuc, locţiitorul şefului Marelui Stat Major,  a menţionat că scopul exerciţiului este instruirea comună a subunităţilor de artilerie şi creşterea nivelului de interoperabilitate al armatelor ţărilor partenere.

Sursa citată a specificat că la antrenamentele, organizate la centrele de instruire militară din toate garnizoanele, participă aproximativ 800 de ofiţeri şi subofiţeri ai Armatei Naţionale şi militari din România şi SUA.

Exerciţiul multinaţional „Scutul de Foc” se desfăşoară al patrulea an consecutiv în Republica Moldova şi face parte din planul de instruire al Armatei Naţionale.
 
(Reporter A. Zara, editor  M. Jantovan)

img18008240

img18008240

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!