ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Numărul tinerilor încorporați în Armata Națională va fi redus

15:51 | 03.10.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 3 oct. /MOLDPRES/. Numărul tinerilor înrolați în Armata Națională în perioada octombrie 2018-ianuarie 2019 va fi redus cu 400 față de perioada precedentă de încorporare, iar a recruților pentru Trupele de Carabinieri cu 200, în contextul profesionalizării armatei. Guvernul a aprobat astăzi hotărârea prin care a fost stabilită sarcina de încorporare în serviciul militar în termen până la 800 de recruți în Armata Națională și 400 de recruți în Trupele de Carabinieri, informează MOLDPRES.

Potrivit Ministerului Apărării, în perioada aprilie-iulie 2018 sarcina de încorporare pentru Armata Națională a fost de până 1 200 recruți, iar pentru Trupele de Carabinieri – de până la 600 recruți.

Autoritățile intenționează să reducă treptat numărul tinerilor înrolați în Armata Națională, cu scopul de a renunța definitiv la serviciul militar obligatoriu începând cu anul 2021.

Anterior, Ministerul Apărării menționa că „Planul de acțiuni privind profesionalizarea Armatei Naţionale prevede eliminarea treptată a serviciului militar obligatoriu. Implementarea planului de acţiuni respectiv va fi iniţiată odată cu demararea următoarei campanii de încorporare din toamna anului curent. Reducerea numărului de soldaţi în termen vine în favoarea creşterii numărului de militari profesionişti, angajaţi în bază de contract”.

Cabinetul de miniștri a mai decis eliberarea din serviciul militar şi trecerea în rezerva Forţelor Armate în lunile octombrie 2018–ianuarie 2019 a militarilor care au fost încorporaţi în serviciul militar în termen în lunile octombrie 2017–ianuarie 2018, iar în octombrie 2018 – militarii care au fost încorporaţi în serviciul militar cu termen redus în iulie același an.

(Reporter V. Bercu, editor A. Răileanu)

img18008860

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!