ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Valabilitatea pașapoartelor cetățenilor R. Moldova a fost extinsă

11:52 | 10.10.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 10 oct. /MOLDPRES/. Pașapoartele eliberate cetățenilor Republicii Moldova vor avea, începând de astăzi, o valabilitate de 10 ani, și nu de 7 ani cum era până în prezent, informează MOLDPRES.

Acest lucru a devenit posibil după ce astăzi au întrat în vigoare amendamentele operate la Legea privind actele de identitate din sistemul național de pașapoarte.

Potrivit noilor reglementări, termenul de valabilitate al pașaportului cetățeanului Republicii Moldova a fost extins de la 7 la 10 ani pentru solicitanții cu vârsta de peste 16 ani. De asemenea, solicitanții actelor de identitate nu vor mai prezenta documentul ce atestă grupa sangvină.

Pașapoartele emise persoanelor cu vârsta sub 7 ani va fi, ca și până acum de patru ani, iar persoanele cu vârsta de la 7 până la 16 ani vor obține un pașaport valabil pentru o perioadă de șapte ani.

Potrivit Agenției Servicii Publice, cetățenii Republicii Moldova pot deține concomitent două pașapoarte valabile, condiția fiind ca datele personale ale titularului să fie identice.

Prețul pentru perfectarea pașaportului în termen de 30 de zile constituie 850 de lei.

(Reporter N. Sandu, editor L. Alcază)       

img18009070

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!