ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Din 30 octombrie, va fi lansată cursa aeriană Minsk-Chișinău

10:15 | 11.10.2018 Categorie: Economie

Chişinău, 11 oct. /MOLDPRES/. O nouă cursă aeriană Minsk – Chișinău va fi lansată la 30 octombrie curent. Aceasta va fi operată de compania aeriană „Belavia” din Belarus, transmite MOLDPRES.

Potrivit Ministerului Economiei și Infrastructurii, aeronavele vor decola din Chișinău spre Minsk în zilele de marți, joi și duminică la ora 14.05 și la 9.05 – în zilele de luni și vineri.

Durata călătoriei este de aproximativ o oră și 30 de minute. Costul anunțat al zborului într-o singură direcție va fi de 83 de euro și de 153 de euro – dus-întors. Biletele au fost puse deja în vânzare.

„S-a muncit aproape doi ani pentru lansarea acestei curse. Vreau să mulțumesc echipelor implicate pentru această realizare. Este o cursă așteptată atât de cetățenii ambelor state, cât și de agenții economici, care circulă între Chișinău și Minsk. Sunt sigur că noua cursă va avea un impact social și economic imediat”, a afirmat ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici.

Volumul comerțului exterior al Republicii Moldova cu Republica Belarus în ianuarie-august 2018 a însumat 137 milioane de dolari SUA, exporturile înregistrând în perioada vizată 62,4 milioane de dolari SUA.

(Reporter A. Ciobanu, editor A. Răileanu)

img18009111

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!