ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Autorităţile au selectat compania care va efectua lucrările de reabilitare a blocului afectat de explozie

09:48 | 17.10.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 17 oct. /MOLDPRES/. Autorităţile municipale au selectat compania care va efectua lucrările de reabilitare a blocului de locuit din bulevardul Moscovei 11/5 afectat în urma exploziei produse în seara zilei de 6 octombrie, comunică MOLDPRES.

Potrivit Serviciului de presă al Primăriei municipiului Chişinău, Direcţia generală locativ-comunală şi amenajare a fost investită în calitate de beneficiar al proiectului privind restabilirea blocului de locuinţe din bd. Moscova. De asemenea, în calitate de proiectant al obiectivului a fost stabilit Institutul municipal de proiectări „Chişinău-proiect”, succesorul de drept al autorului care a proiectat blocul de locuinţe în anul 1979.

În acelaşi timp, s-a decis că lucrările de construcție vor fi executate de către Compania „ExFactor Grup” SRL, care a fost investită cu funcţia de antreprenor general al proiectului. Firma respectivă a executat voluntar până acum lucrările de lichidare a consecinţelor deflagraţiei. 

Direcţia generală locativ-comunală şi amenajare va asigura, de asemenea, executarea lucrărilor de restabilire a funcţionalităţii lifturilor şi a tuturor comunicaţiilor inginereşti din interiorul blocului locativ avariat, concomitent cu lucrările de proiectare şi de construcţie. 

Totodată, autorităţile au anunţat că numărul victimelor în urma deflagraţiei a crescut, ajungând la cinci, după ce, în seara zilei de 16 octombrie, femeia de 33 de ani, în apartamentul căreia s-a produs explozia, a murit la spital.

Solicitată de MOLDPRES, Cristina Gorea, purtătorul de cuvânt al Institutului de Medicină Urgentă, a menţionat că femeia a fost internată chiar în seara exploziei cu diverse traume şi arsuri ale căilor respiratorii şi pe 40 la sută din corp. „Pacienta a fost permanent monitorizată de medici şi a fost supusă mai multor intervenţii, pentru salvarea ei fiind depuse toate eforturile. Femeia s-a stins ieri la ora 18.30, în urma unui stop cardiac”, a spus Gorea.

O explozie s-a produs în seara zilei de sâmbătă, 6 octombrie curent, într-un bloc de locuit din sectorul Râșcani al capitalei. Cinci persoane, printre care un copil, au decedat în urma deflagrației. Guvernul a anunțat că va aloca câte 50 mii de lei familiilor persoanelor decedate.

(Reporter A. Zara, editor A. Răileanu)

img18009282

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!