ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Circa 600 de posesori de autovehicule din stânga Nistrului au solicitat plăcuţe de înmatriculare neutre

15:05 | 24.10.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 24 oct. /MOLDPRES/. La cele două oficii ale Agenţiei Servicii Publice deschise acum două luni în stânga Nistrului au fost înregistrate 584 de autovehicule și cinci motociclete, fiind deservite 760 de persoane. Datele au fost prezentate de reprezentantul Agenției pentru Servicii Publice, Oleg Rotaru, în cadrul şedinţei de astăzi a Comisiei parlamentare securitate națională, apărare și ordine publică, comunică MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, solicitanții de plăcuţe sunt deserviți în urma programării on-line. În prezent, în cele două oficii sunt deja programate peste 4000 de persoane.  

Începând cu 1 septembrie curent, urmare a înțelegerilor din cadrul dialogului de negocieri dintre Chișinău și Tiraspol, au fost deschise două puncte de înmatriculare a mijloacelor de transport din regiunea transnistreană, în oraşele Tiraspol și Râbnița. În cadrul acestora posesorii de autovehicule din regiunea transnistreană pot solicita plăcuțe neutre pentru a fi admiși în traficul internațional. Până în prezent, maşinile înmatriculate de autorităţile nerecunoscute de la Tiraspol puteau circula, ca o excepţie, doar în Ucraina şi Rusia.

(Reporter A. Zara, editor L. Alcază)

img18009533

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!