ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În următoarele zile afară se va încălzi

16:45 | 26.10.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 26 oct. /MOLDPRES/. Vreme cu temperaturi generoase,  cer variabil şi fără precipitaţii, prognozează meteorologii în următoarele zile, transmite MOLDPRES.

Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat (SHS), după câteva zile de Cod Galben de vânt, ploi locale şi temperaturi în jur de 15 grade Celsius, în următoarea perioadă se va reveni la aşa-numita „toamnă de aur”.

Astfel, datele SHS arată că sfârşitul săptămânii curente va fi determinat în toată ţara de valori termice între 17-24 grade, ziua, şi 4-12 grade Celsius, noaptea. Aceste temperaturi se vor menţine şi în prima jumătate a săptămânii următoare, pentru că de joi, 1 noiembrie, timpul iarăşi se va răci.

Ploi, deşi sunt mult aşteptate de agricultori pentru o mai bună prelucrare a terenurilor arabile, nu se prevăd în perioada de referinţă. În general, pe întreg teritoriul ţării, vom avea parte de zile cu soare, chiar dacă acesta va fi „cu dinţi”, cum e caracteristic sezonului.

Sâmbătă, 27 octombrie, creştinii ortodocşi de rit vechi sărbătoresc pe Sfânta Parascheva. Se spune  că dacă de Sfânta Parascheva nu este o zi ploioasă, iarna va veni mai repede. De asemenea, din bătrâni se transmite că așa cum este vremea de Sf. Parascheva, așa va fi până la Sfântul Dumitru (7 noiembrie). O altă superstiție mai indică că așa cum va fi vremea în ziua Cuvioasei, așa va fi și în celelalte sărbători din acest an.

(Reporter L. Grubîi, editor L. Alcază)

img18009640

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!