ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un nou Program de dezvoltare a horticulturii va fi elaborat cu suportul USAID

17:06 | 26.10.2018 Categorie: Economie

Chişinău, 26 oct. /MOLDPRES/. Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului va lansa un nou Program de dezvoltare a horticulturii în țara noastră. Conceptul Programului va fi elaborat până la finele anului curent, cu suportul partenerilor de dezvoltare și al unui grup de experți în domeniu, transmite MOLDPRES.

Programul a fost examinat astăzi, în cadrul unei şedinţe de la minister, unde au fost identificate măsurile necesare pentru realizarea acestuia. Planul are scopul de a stabili priorităţile în dezvoltarea sectorului, acțiunile ce se cer pentru  dezvoltarea piețelor actuale și accesarea de noi piețe de desfacere pentru produsele horticole moldovenești.

"Documentul va pune accent pe oportunitățile de comercializare a mărfurilor, producerea fructelor și legumelor de calitate, va include acțiuni de consolidare a capacităților producătorilor și procesatorilor, inclusiv a capacităților de infrastructură - păstrare, sortare, calibrare și procesare. Ne dorim ca acest document de politici să ofere o nouă abordare în dezvoltarea sectorului și să contribuie la sporirea competitivității produselor și serviciilor, să stimuleze atragerea investițiilor și inovațiilor pentru a răspunde cerințelor pieței, precum și să contribuie la dezvoltarea unei agriculturi durabile", a declarat Nicolae Ciubuc, ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului.

Oficialul a mulțumit partenerilor de dezvoltare pentru suportul acordat în elaborarea studiului de fezabilitate ce prezintă situația actuală în sectorul horticulturii pe diferite verigi ale lanțului valoric: fructe, struguri de masă, legume și derivatele acestora.

Elaborarea  Programului de dezvoltare a horticulturii din țara noastră va avea loc cu susținerea Agenţiei SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID), în cadrul proiectului "Agricultura performantă din Moldova".

(Reporter L. Grubîi, editor L. Alcază)

img18009643

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!