ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Cehia va sprijini un program de dezvoltare a afacerilor în nordul ţării

12:18 | 06.11.2018 Categorie: Regiuni

Chişinău, 6 nov. /MOLDPRES/.  Un concurs de granturi în cadrul unui proiect de dezvoltare a afacerilor în Regiunea de Nord a ţării a fost lansat ieri la Bălţi. Programul este  finanțat de Agenția Cehă pentru Dezvoltare și implementat de People in Need Moldova, în parteneriat cu Agenția de Dezvoltare Regională Nord (ADR Nord) și Asociația obștească „Pro Cooperare Regională”, transmite MOLDPRES.

Concursul este destinat întreprinderilor mici și mijlocii (IMM) din Regiunea de Dezvoltare Nord și este deschis până pe data de  25 noiembrie. „Prin intermediul activităților desfășurate în cadrul proiectului, dorim să susținem mediul de afaceri din Regiunea de Dezvoltare Nord. Concursul de granturi pe care îl lansăm la Bălți este adresat membrilor asociațiilor de business, incubatoarelor de afaceri și IMM-urilor din nordul R. Moldova”, a specificat Silvia Bicenco, director de țară la organizaţia People in Need Moldova.

La rândul său, Vitali Povonschi, directorul ADR Nord, a remarcat buna colaborare cu partenerii cehi, în urma căreia în regiune au fost implementate multe proiecte interesante şi utile. „Până în prezent, împreună am reușit să realizăm mai multe activități importante pentru dezvoltarea mediului de afaceri în regiune. Dorim să impulsionăm inițiativele antreprenoriale în regiune și să creăm astfel condiții confortabile pentru cetățeni”, a relevat Vitali Povonschi.

În următoarea perioadă, potențialii beneficiari vor fi instruiți cum să participe în cadrul concursului de granturi. Un șir de sesiuni în acest sens vor fi organizate la Soroca, Bălți și Sângerei. Bugetul acestui concurs de granturi este de circa o sută de mii de euro. Suma solicitată în cadrul concursului trebuie să se încadreze între 2000 și 5000 de euro.

Proiectul „Un nou impuls pentru dezvoltarea afacerilor în Regiunea de Dezvoltare Nord a Moldovei” (2017-2019) este finanţat de Guvernul Cehiei, fiind implementat de organizaţia People in Need. “People in Need Moldova” (Oameni în impas) este un ONG din Cehia care oferă suport și asistență pentru dezvoltare și ajutor umanitar în peste 20 de state. Din anul 2000, organizația a implementat în ţara noastră mai multe programe de interes social, iar din 2003 este prezentă şi în regiunea transnistreană.

(Reporter L. Grubîi, editor M. Jantovan)

img18009914

img18009914

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!