ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Interpretul Dan Balan va susține un concert la Palatul Național

14:39 | 07.11.2018 Categorie: Cultură

Chişinău, 7 nov. /MOLDPRES/. Un concert cu genericul ”Ventigo” al interpretului de muzică ușoară Dan Balan va avea loc mâine, începând cu ora 19.00, la Palatul Național ”Nicolae Sulac” din Chișinău, informează MOLDPRES.

Potrivit organizatorilor, concertul „Ventigo” include în sine toate hiturile vechi și noi ale artistului, și face parte dintr-un turneu european. Dan Balan este singurul interpret din Moldova, care a fost nominalizat la premiile „Grammy”.

În aceeași zi, la ora 19.00, Teatrul ”Geneza Art”, va prezenta spectacolul  „4 MAMA”.  Este un spectacol despre viață și sensul ei, despre femei, bărbați, dragoste, relații și încercările prin care trece un om conștient și înțelept. Spectacolul reflectă viziunea despre responsabilitatea pe care o are fiecare dintre noi față de sine însuși în raport cu lumea în care trăim. „4 MAMA” este un spectacol după texte din literatura antică și contemporană despre Mamă, ca noțiune generală a existenței noastre. Și Patria este mamă, și Natura este mamă, și Durerea este mamă, Viața este mamă.

Vineri, 9 noiembrie, la ora 18.00, la Sala cu Orgă din Chișinău artista Anna Strezeva va susține un recital de orgă, la 40 de ani de activitate. În concert vor răsuna creații de J.S. Bach, F. Liszt, B. Hesford, M. Dupre și alți compozitori.

Tot vineri, la ora 18.00, la Teatrul ”De pe strada Trandafirilor” va fi jucat spectacolul ”Equus” după piesa dramaturgului englez Peter Shafer, în regia lui Iurii Harmelin. "Equus"  este despre conştiinţa şi devenirea unui adolescent, lipsit de religie şi care şi-a inventat Dumnezeul în chip de Cal. La baza subiectului este un caz real, care s-a produs într-un mic orăşel de lângă Londra; el l-a inspirat pe Peter Shaffer la crearea acestei lucrări.

În aceeași zi, la ora 18.30, la Teatrul Național ”Satiricus I. L. Caragiale” va avea loc spectacolul ”O scrisoare pierdută” de Ion Luca Caragiale, în regia lui Alexandru Grecu, iar la Teatrul Național ”Eugene Ionesco” – spectacolul ”Iubirea la proști” de Francis Veber, în regia lui M. Chris Nedeea (România)

Sâmbătă, la ora 18.00, la Teatrul ”De pe strada Trandafirilor” va fi prezentat spectacolul ”Equus” după Peter Shafer în regia lui Iurii Harmelin, la ora 18.30, la  Teatrul Național ”Eugene Ionesco” - ”Ultima noapte la Madrid” de Brian McAvera, în regia lui Vitalie Drucec, la Teatrul ”Național ”Satiricus I. L. Caragiale” – spectacolul ”Hoțul” de Dario Fo, în regia lui Alexandru Grecu și la ora 19.00, la Teatrul ”Geneza Art” – spectacolul ”Gardenia” de Elizabeta Chowaniec, în regia Danielei Burlaca.

(Reporter N. Roibu, editor A. Răileanu)

img18009952

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!