ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Medicii de familie pot solicita atribuirea liberei practici

15:10 | 07.11.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 7 nov. /MOLDPRES/. Medicii de familie pot depune cerere la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecţiei Sociale /MSMPS/ pentru atribuirea liberei practici, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor MSMPS, pentru obținerea certificatului de titular al practicii, medicul de familie urmează să prezinte un set de acte, completate conform cerințelor și scanate într-un fișier cu indicarea în denumirea acestuia a numelui și prenumelui și instituției unde activează în prezent. Documentele pot fi depuse până la data de 18 noiembrie 2018.

Dosarele complete vor fi trimise electronic la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, pe adresa de e-mail: ampreforma@msmps.gov.md și pe suport de hârtie la adresa Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Direcția politici în domeniul asistenței medicale primare, urgente și comunitare.

În cazul în care candidații au întrebări suplimentare, pot apela la numerele de telefon: 022268823, 022268846, 022268859. 

Medicul titular urmează să aleagă individual una din formele de activitate propuse în cadrul noului Program, cum ar fi: cabinetul individual al medicului de familie (fondat de un singur medic de familie titular al practicii), Centrul medicilor de familie (fondat de doi și mai mulți medici de familie titulari ai practicilor) şi angajat în cadrul unui prestator de asistență medicală primară existent.

Medicii vor primi în gestiune un sector teritorial delimitat, care cuprinde după caz una sau mai multe localități, străzi, case sau blocuri, cu o populație ce se încadrează în normativele recomandate.

(Reporter A. Zara, editor A. Răileanu)

img18009954

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!