ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Bugetarii vor avea încă trei zile libere în anul 2019

15:20 | 28.11.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 28 nov. /MOLDPRES/. Zilele de 30 aprilie, 10 mai și 26 august 2019 vor fi libere pentru bugetari. Decizia a fost luată astăzi la ședința guvernului, informează MOLDPRES.

În schimb, bugetarii vor trebui să vină la muncă pe 13 aprilie, 18 mai și 17 august 2019, care vor fi zile lucrătoare.  

Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Silvia Radu, a declarat la ședința guvernului că decizia a fost luată cu scopul utilizării optime de către salariați a zilelor de repaus și de sărbătoare nelucrătoare în anul 2019.

Proiectul de hotărâre a fost elaborat de către Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, în colaborare cu Confederația Națională a Patronatului și Confederația Națională a Sindicatelor. 

Ministerele, alte autorități administrative centrale, conducătorii întreprinderilor, instituțiilor și organizațiilor vor asigura, în zilele considerate lucrătoare, activitatea eficientă a unităților subordonate.

Pe parcursul anului, angajații din Republica Moldova beneficiază de 13 zile de sărbătoare nelucrătoare stabilite prin lege.

img18010648

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!