ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Cetățenii Republicii Moldova vor putea călători în Turcia doar cu buletinul

14:26 | 29.11.2018 Categorie: Politică

Chişinău, 29 nov. /MOLDPRES/. Cetățenii Republicii Moldova și ai Republicii Turcia vor putea călători reciproc în baza buletinului de identitate. Parlamentul a ratificat astăzi  Protocolul semnat la Chișinău la 17 octombrie curent, dintre guvernele celor două țări privind abolirea reciprocă a vizelor, informează MOLDPRES. 

Documentul semnat de cele două ţări prevede că cetăţenii R. Moldova şi ai Turciei vor avea dreptul de a intra pe teritoriul statelor pentru acelaşi termen de şedere ca şi în cazul călătoriilor în baza paşapoartelor. Cei care vor dori să călătorească pentru o perioadă mai mare de 90 de zile, studenţii sau cei care intenţionează să se încadreze în câmpul muncii vor fi obligaţi să obţină o viză.

Începând cu anul 2014, în baza Acordului dintre Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Republicii Turcia privind abolirea reciprocă a vizelor, cetățenii ambelor țări sunt scutiţi de obligativitatea deţinerii unei vize pentru a intra, ieşi, tranzita şi rămâne temporar pe teritoriul celor două state pentru un termen de până la 90 de zile.

img18010709

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!