ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ministerul Finanțelor a lansat un ghid video privind calcularea salariilor bugetarilor

11:56 | 17.12.2018 Categorie: Economie

Chişinău, 17 dec. /MOLDPRES/. Un ghid video privind calcularea salariilor angajaților din sectorul bugetar a fost lansat astăzi de către Ministerul Finanțelor, pe pagina oficială a instituției, transmite MOLDPRES.

Cu ajutorul ghidului, angajatorii și contabilii autorităților și instituțiilor bugetare pot lua cunoștință cu noile condiții de salarizare.

În ghid sunt prezentate: cadrul normativ ce reglementează condițiile de salarizare a bugetarilor, acțiunile ce urmează a fi întreprinse de către angajatori pentru implementarea modificărilor, componentele salariului, precum și două exemple de determinare a salariului de bază.

Autorii ghidului prezintă componentele salariului lunar, modul de determinare a salariului de bază, valorile de referință aplicabile pentru perioada decembrie 2018 – decembrie 2019, modul de stabilire a clasei de salarizare, componentele părții fixe și ale parții variabile a salariului lunar, determinarea și plata diferenței de salariu, precum și a plății compensatorii.

Totodată, persoanele care întâmpină dificultăți în aplicarea noilor modificări pot solicita suport consultativ la linia telefonică specială 0 8000 1525 (tasta 6) a Centrului de Apel al Instituției publice „Centrul de Tehnologii Informaționale în Finanțe”. Apelurile sunt gratuite și pot fi efectuate de la orice telefon fix sau mobil, de luni până vineri, între orele 08.00 și 17.00.

Apelurile sunt înregistrate și remise de către operatorii Centrului de Apel specialiștilor Ministerului Finanțelor, care ulterior dau răspunsuri la întrebările persoanelor interesate și le oferă explicațiile corespunzătoare.

Noile condiții de salarizare în sectorul bugetar au intrat în vigoare la 1 decembrie 2018. Prevederile se vor aplica la circa 200 mii de salariați din 2700 de autorități și instituții bugetare.

img18011267

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!